==================
.
Bahan - Bahan :
.
- 20 ketul ayam ( size sederhana )
- 2 sdb Serbuk Cili Baba's.
- 5 sdb Gula.
- 2 sdk Garam.
- 2 sdb Maggie cukup rasa.
- 1 sdk Serbuk Black pepper.
- 2 sdb Madu.( guna sudu plastik )
- Sedikit ajinomoto ( optional )
.
Cara2nya :
.
- Masukkan semua bahan2 di atas ke dlm bekas / tupperware bertutup kecuali ayam.
- Gaul semua bahan bagi sebati.
- Masukkan ayam yg telah di basuh bersih ke dlm bekas / tupperware dan perap selama 4 jam.
- Keluarkan ayam dan bakar dlm pemanggang ajaib sehingga masak sekata guna api yg perlahan.
.
P/S : Selalu pusing / kalih ayam madu tu takut cepat hangit/hangus.
.
Selamat mencuba
Sumber resepi : Nieza Rahim.
.
Bahan - Bahan :
.
- 20 ketul ayam ( size sederhana )
- 2 sdb Serbuk Cili Baba's.
- 5 sdb Gula.
- 2 sdk Garam.
- 2 sdb Maggie cukup rasa.
- 1 sdk Serbuk Black pepper.
- 2 sdb Madu.( guna sudu plastik )
- Sedikit ajinomoto ( optional )
.
Cara2nya :
.
- Masukkan semua bahan2 di atas ke dlm bekas / tupperware bertutup kecuali ayam.
- Gaul semua bahan bagi sebati.
- Masukkan ayam yg telah di basuh bersih ke dlm bekas / tupperware dan perap selama 4 jam.
( Saya masukkan ke dlm peti ais selama tempuh perapan )
- Keluarkan ayam dan bakar dlm pemanggang ajaib sehingga masak sekata guna api yg perlahan.
.
P/S : Selalu pusing / kalih ayam madu tu takut cepat hangit/hangus.
.
Selamat mencuba
Sumber resepi : Nieza Rahim.
EmoticonEmoticon