(x2 untuk 2 loyang)
15 kuning telur A
125gm gula pasir
60gm tepung gandum
10gm susu tepung
10gm tepung jagung
150gm mentega
1sdt vanilla extract
Cara-Caranya:
Siapkan 2 loyang berukuran 22x22cm dan alas dengan baking paper.
Pukul mentega sehingga mengembang, pucat dan ringan, masukkan vanilla dan campur rata.
Pukul kuning telur + gula sehingga mengembang dan kental Lalu masukkan tepung gandum, tepung jagung dan susu tepung yang sudah diayak, pukul sekejap sehingga sebati.
Terakhir masukkan mentega yang dipukul tadi lalu sebatikan dan kemudian tuang ke loyang.
Bakar pada suhu 175°c selama lebih kurang 20 minit sehingga masak.
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Bahan Lapisan Coklat
15 kuning telur A
125gm gula pasir
50gm tepung gandum
20gm serbuk koko
10gm tepung jagung
150gm mentega
Cara-Caranya:~
Siapkan 1 loyang berukuran 22x22cm dan alas dengan baking paper.
Langkah seterusnya sama seperti yang diatas.
Terakhir sekali biarkan sejuk kemudian spreadkan setiap lapisan dengan selai strawberry dan jadikan 3 lapis seperti dalam gambar.(Kuning,Coklat,Kuning)
SIAP!
EmoticonEmoticon