Suami mengidam daging bakar Danok.
Ambil resepi kat group ni juga.Tq tuan punya resepi
Saya bakar guna pan je
Edit:
Credit to Faizzah Razmi (tuan punya resepi)
Resepi Daging Bakar Danok Lockdown Covid19
Bahan perapan daging:-perap semalaman
-Daging ½kilo
-1 sb sos ikan
-2 sb Sos tiram
-3 sb gula perang
-1 sk lada hitam
-Sedikit minyak
-Serbuk cukup rasa 2 sudu
Bahan sos:-
-Akar daun ketumbar
-Daun ketumbar
-1sb Beras(sangaikan dulu& tumbuk)
-2 ulas bwg putih
-2 sb Sos ikan
-2 biji limau nipis
-2 sb gula perang
-5 tangkai cili padi
-2 sb sos cili
-2 sb sos tiram
-1 Bawang besar (hiris nipis)
Cara2:-
SOS
-Tumbuk akar daun ketumbar & bwg putih &cili padi smpai lumat
-Masukkan sos ikan,gula melaka,gula perang,beras yg disangai(ditumbuk),perahan limau nipis
-Masukkan sos cili,sos tiram
-Masukkan daun ketumbar yg dipotong
-Masukkan bwg besar yg dipotong tadi
-masukkan garam sikit.
cara2 daging :
-perap semalam
-bakar dalam suhu 150 selama 20minit/30minit
EmoticonEmoticon